Srnčí tataráčik s prepeličím okom
- 600 g, z chrbta srnčieho mäsa
- 5 g mäty priepornej
- 8 prepeličních vajec
- 30 g dionskej horčice
- 100 ml olivového oliva
- šalotka
- 50 ml červeného vína
- 20 g brusníc
- 1 žĺtko
- soľ
- korenie čierne mleté
Postup receptu
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50 ml olivového oleja, červené víno, brusnice, žĺtok a koreniny a všetko dobre premiešame.
Zo zmesi vytvarujeme gule. Na panvičke opečieme prepeličie vajíčka a pridáme k hotovému tataráčiku.
Náš tip: Srnčie mäso z prírody je také zdravé, že nemôže ublížiť ani v surovom stave – aj vďaka tomu, že srnec je bylinožravec. Kto má však obavu z nákazy, môže si mäso aspoň krátko podusiť.